Riskli ama eğlenceli

Moda haftalarını hareketlendiren, sosyal medyaya sızan balon etekler sezonun popüler parçalarından biri oluverdi. Mini ve midi boylarıyla gördüğümüz bu etek modeli stile anında eğlence katıyor.

Klasik ve ciddi bir havası olan 90’ların kalem eteklerine bu sene eğlenceli bir rakip var: Balon etekler. Tabii, kalem etekler gibi ofis ortamına uyum sağlar mı orası tartışılır ama gençlerin şimdiden bu modeli çok sevdiği kesin. 80’lerin eğlenceli estetiğini yansıtan bu kabarık silüet, ‘Sex and The City’ dizisinin ikonik karakteri Carrie Bradshaw’un yüksek hacimli, dramatik stilini de anımsatıyor. Çoğunlukla poplin, saten, naylon gibi hacimli şekli daha iyi koruyan kumaşlardan üretilen bu etek türü minilerden ekstra uzun elbiselere kadar farklı parçalarda karşımıza çıkıyor.

Kış aylarını domine eden, temiz ve klasik silüetlere başkaldıran balon etekler, modanın eğlenceli yanını temsil ediyor adeta. Zaten yeni bir akım da değil. 80’li yıllarda bolca gördüğümüz balon etekleri, 2010’lu yılların başlarında da görmüştük. Şimdi ise Miu Miu, Msgm, Bally, Aknvas ve daha birçok yüksek moda devinin etkisiyle günümüze uyarlanmış versiyonlarıyla karşı karşıyayız. Özellikle Miu Miu’nun bu trendin büyümesinde çok etkisi var. Süper mini formunda tasarladığı balon etekleri, polo yakalarla tamamlayarak kolejli stiline gönderme yapan marka, ultra feminen bir parçaya sportif bir dokunuş ekleyerek stilde denge yakalamanın dersini verdi adeta.

SADE PARÇALARLA KULLANIN

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.