'Psiphon'la şaşırtmış

FETÖ'nün sivil imamlarından Kemal Batmaz'ın telefonunda, yüksek güvenlikli özel uygulamalar kullandığının tespit edildiği bildirildi. Batmaz'ın kullandığı ‘Psiphon' isimli uygulamanın tıpkı ayna gibi bağlantı noktalarını şaşırtan bir uygulanma olduğu belirtildi.

Darbe girişimi sabahı Akıncı Hava Üssü'nün yakınındaki arazide yakalanan sivil imamlar Kemal Batmaz ve Hakan Çiçek'in telefonları üzerinde yapılan inceleme sonucu hazırlanan raporda dikkat çekici ayrıntılar yer aldı. TEM Şube ve Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü'nce hazırlanıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan raporda, Adil Öksüz ile ABD'ye giderek darbe talimatı alan Batmaz'ın telefonunda çok özel programlar yüklü olduğu belirtildi. Raporda, Batmaz'ın 'Evernote', 'Ccleaner', 'Psiphon' ve 'OpenVPN Connect' isimli uygulamaları kullandığı tespit edildi.

KITALAR ARASI VURGUSU

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.