Omuzda meydana gelen rahatsızlıklar göz ardı edilmemeli

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cahit Koçak, “Omuz eklemi vücuttaki en fonksiyonel eklemlerden biridir ve omuz eklemi ile ilgili hastalıklar, kıyafet giymek, bir şeyler yiyip içmek, yatak içinde sağa sola dönmek, araç kullanmak, spor yapmak ya da kolların kullanılmasını gerektirecek birçok iş grubunda günlük faaliyetleri oldukça kısıtlar” dedi.

Omuz eklemi anatomik yapısına katılan kemik, kas-tendon yapıları ile ilgili birçok hastalığın tedavisinde omuz artroskopisi ameliyatının uygulanabildiğini söyleyen Op. Dr. Cahit Koçak, “Artroskopi gerektiren omuz hastalıkları genellikle travmaya (omuz eklemini içeren bir düşme-çarpma durumu), aşırı kullanıma (spor ya da meslek ile ilgili aşırı kullanım) ya da ileri yaşa bağlı aşınma ve yıpranmaya bağlı oluşur. Omuz artroskopisi, omuz çevresindeki kas-tendon yaralanmaları, eklem kıkırdağı ve eklemi çevreleyen diğer yumuşak dokulara zarar veren birçok hastalığın tedavisinde başarılıdır” şeklinde konuştu.

Ameliyat gereken omuz hastalıklarında fizik tedavi süreci de önemli 

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.