Normalleşen sigorta sektörü istikrarlı büyüyor

Türkiye'de mart ayından beri etkili olan Koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenen, normalleşme süreci ile birlikte hazirandan itibaren toparlanan sigorta sektöründe istikrarlı büyüme sürüyor.

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) açıkladığı verilere göre, yılın ilk 8 ayında yüzde 23.8 büyüyen sektör, 53 milyar 290.1 milyon TL prim üretimi gerçekleştirdi. Enflasyondan arındırıldığında, sektörde reel büyüme hızı yüzde 10.8 olarak gerçekleşti. Ocak-ağustos döneminde hayat dışı (elementer) sektör yüzde 17, (reel yüzde 4.6) büyürken, hayat branşında prim üretimi ise yüzde 64.3 (reel yüzde 47) artış gösterdi. Sektördeki ilk 8 aydaki büyüme hızı, ocak-temmuz dönemindeki yüzde 23.7’lik büyüme hızına yakın gerçekleşti.

YANGIN VE SAĞLIK CANLI, OTO TATSIZ

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.