Morgda gizli kameraya hapis cezası

KOCAELİ Üniversitesi Hastanesi morguna konulan gizli kamera üç yöneticinin başını yaktı. Mahkeme, personelin giysilerini değiştirdiği odaya konulan gizli kameraları özel hayatın gizliliğinin ihlali saydı ve üç sanık hakkında 1'er yıl 8'er ay hapis cezası verdi.

Dört yıl kadar süren davaya konu olay 23 Mayıs 2012'de ortaya çıktı. Hastanede görevli personel Yalçın Gül, morg biriminde görevli kadın personel P. M., soyunma odası olarak kullandıkları odanın yangın söndürücü kısmına gizli kamera konulduğunu tespit etti. İki çalışan bu durumu tutanak altına aldı ve Yalçın Gül, bağlı bulunduğu sendikanın yöneticisine durumu haberdar etti. Yapılan incelemede, soyunma odasının yanı sıra, koridoru görebilecek bir yere de gizli kamera konulduğu anlaşıldı.

SARILMA GÖRÜNTÜSÜ İŞİNDEN ETTİ

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.