Midilli Adası'ndaki Osmanlı eserlerine UNESCO koruması talebi

Hollanda'daki Türk ve Arap Dünyası Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Tütüncü, Midilli Adası'nın, Osmanlı eserleri bakımından çok zengin bir yer olduğunu belirterek, ortak bir geçmişin mirası bu eserlerin korunması için UNESCO'ya çağrıda bulundu.

Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından 1462 yılında fethedilen Midilli Adası'nda bulunan kitabeden yola çıkarak Barbaros Hayreddin Paşa'nın soyağacına ulaşan Tütüncü, adaya giderek Osmanlı eserlerini yerinde gözlemledi. Hollanda'daki Türk ve Arap Dünyası Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Tütüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Midilli Adası'nda araştırma yapan Mısırlı akademisyen Dr. Ahmed Ameen'in, 2016 yılında bir kitabenin fotoğrafını kendisine göndermesi üzerine adaya gittiğini söyledi. Araştırmaları sonucunda kitabenin 534 yıl önce Barbaros Hayreddin Paşa'nın babası tarafından yaptırıldığı bilgisine ulaştığını belirten Tütüncü, kitabenin Ege'deki en eski Türk eseri olduğunu vurguladı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.