Libya Başbakanı Serrac: "Uluslararası açıklamalardan umudumuzu kestik"

Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac, uluslararası toplumun ülkede yaşananlara rağmen hala karşı tarafı (Halife Hafter) razı etmeye çalıştığını vurgulayarak, uluslararası açıklamalardan umutlarını kestiklerini belirtti.

Saldırıya uğrayan Trablus Limanı'nda incelemelerde bulunan Serrac, burada yaptığı açıklamada, Liman saldırısının son 10 aydır devam eden saldırıların devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

Uluslararası toplumun tüm bu yaşananlara rağmen hala karşı tarafı razı etmeye çalıştığına dikkati çeken Serrac, "Biz Ulusal Mutabakat Hükümeti olarak bütün anlaşmalara sadık kaldık ve ateşkesi de uyguladık. Biz her vesileyle barış çağrılarında bulunan tarafız. Dünkü saldırı limanda büyük bir faciaya sebep olabilirdi." dedi.

"ULUSLARARASI AÇIKLAMALARDAN BIKTIK"

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.