Küresel ekonomiyi vurdu

Dünya genelinde 110 bin kişiden fazla insana bulaşan koronavirüsü, 2020 yılında dünya ekonomisindeki büyüme tahminlerinin düşürülmesine neden oldu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkmasıyla milyonlarca insanın karantina alındığı bir fenomene dönüşen salgın nedeniyle binlerce ticari işlem durdurulmak zorunda kaldı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) son açıkladığı rapora göre, küresel büyüme tahminleri yüzde 2.9’dan 2.4’e düşürüldü. Euro bölgesinde yüzde 1’in üzerinde tahmin edilen büyüme tahmini 1’in altına indirildi. Virüsün kaynağı Çin’de ise 5.7 olarak açıklanan büyüme tahmini 0.8 puan düşerek 4.9’a geriledi. Çin’deki parakende sektöründeki önemli yavaşlama, Çin ile büyük ekonomik ilişki içindeki Vietnam, Singapur ve Güney Kore’yi oldukça olumsuz etkiliyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) de küresel büyüme tahminlerinin düşeceğini açıkladı. IMF Başkanı Kristalina Georgieva, 2008-2009 yıllarındaki finans krizinden sonraki en düşük seviyeye dönüleceği uyarısında bulundu. 2009 yılındaki finans krizinde küresel büyüme 0.9 seviyesine düşmüştü.

KARAMSAR TABLO

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.