Japonya’daki Mawar Tayfunu'nda 1 kişi hayatını kaybetti

Japonya’da etkili olan Mawar Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağışlarda 1 kişi hayatını kaybederken, sel ve heyelan nedeniyle kayıp durumda olduğu bildirilen 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Japonya'nın güneyinde etkili olan Mawar Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağış ve toprak kaymalarının bilançosu netleşiyor. Aichi eyaletindeki Toyohashi bölgesinde sular altında kalan bir arabada 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Japonya'nın güneyinde etkili olan Mawar Tayfunu'nun yol açtığı şiddetli yağış ve toprak kaymalarının bilançosu netleşiyor. Aichi eyaletindeki Toyohashi bölgesinde sular altında kalan bir arabada 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Wakayama eyaletinde ise sel sularına kapılan 2 kişi ile Shizuoka eyaletinde heyelan nedeniyle yıkılan bir evdeki 1 kişinin kayıp olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Arama çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Otoyollarda ve tarım arazilerinde maddi hasar meydana gelirken, Gifu, Shizuoka, Aichi ve Mie eyaletlerinde en az 2 milyon kişiye geçici tahliye uyarısı yapıldığı, tahliye uyarılarının bugün itibariyle kaldırıldığı belirtildi. 

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.