İsrail Genelkurmayı’ndan savaş kabinesine: ‘Refah için hazırız’

Bütün dünya İsrail’e 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine saldırmaması yönünde uyarı yapsa da İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi’nin savaş kabinesine “hazırlıklar tamam” mesajı verdiği ve ordunun operasyon için emir beklediği belirtiliyor.

İsrail’in yaklaşık 1.5 milyon yerinden edilmiş Filistinli’nin sığındığı, Mısır sınırındaki Refah kentine yönelik kara harekâtının yaklaşmış olabileceğine işaret eden gelişmeler yaşanıyor. İsrail ordusu kara harekâtı öncesi kente hava saldırılarını sürdürürken, İsrail Genelkurmayı’nın operasyon hazırlıklarını tamamladığı belirtiliyor. Ayrıca, Mısır’dan gelen açıklamalar ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın gelecek hafta İsrail’e yeni bir ziyaret gerçekleştireceğinin açıklanması, İsrail yönetiminin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığı değerlendirmelerini gündeme getirdi.

‘ORDU HAZIR’

İsrail haberlerine göre, önceki akşam toplanan İsrail savaş kabinesini operasyonla ilgili bilgilendiren İsrail Genelkurmay Başkanı Herze Halevi karada hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Haberlerde, Refah operasyonunun ilk ayağını sivillerin tahliyesinin oluşturacağı iddia edildi. Tahliye sürecinde çatışma bölgesinin dışında kurulacak 40 bin çadıra sivillerin yerleştirilmesi, 10 sahra hastanesi kurulması, su ve iletişim ağlarının kurulması gibi altyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi safhaları yer alıyor. Tahliye aşamasının beş hafta sürmesi öngörülüyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.