İdlib’in elektriği Türkiye’den

Nüfusu 3 milyonu bulan İdlib’e Türkiye’den elektrik temini için enerji nakil hatları döşendi. Bugüne kadar verimsiz jeneratörlere bağımlı olan Suriyelilerin yaşam koşulları bu yeni enerji kaynağı ile iyileşti.

SAVAŞ yorgunu Suriye’nin İdlib vilayetinde işletmeler elektrik kesintisi endişesi olmadan yeniden faaliyet gösterebiliyor. Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre pastane sahibi Abu Emad (31) da kesintisiz enerjiyi memnuniyetle karşılayan İdlib sakinlerinden. “Elektrik dükkânım için vazgeçilmez bir unsur, o olmadan çalışamam” diyen Emad, yıllarca verimsiz jeneratörlere bel bağladıktan sonra şimdi Türkiye’nin sağladığı elektrik ile işlerini büyütüyor. Şam’dan sağlanan elektriğin yıllar önce kesildiği İdlib ve Suriye’nin kuzeyindeki diğer yerleşimlerde Abu Emad gibi pek çok kişinin hayatı Türkiye’den sağlanan enerji ile iyileşti. Özellikle sıcak yaz günlerinde buzdolaplarının çalışıyor olması hayati önemde.

ENERJİ NAKİL HATTI DÖŞENDİ

Türk Lirası’nın geçtiği, Türk Telekom ve posta servisinin hizmet verdiği kuzey Suriye yerleşimlerinde Ankara’nın etkisi büyük. Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre geçtiğimiz haftalarda Suriyeli ‘Yeşil Enerji’ adlı firmanın çalışanları kente Türkiye’den enerji sağlayacak kabloları döşediler. Şirket yöneticisi Osama Abu Zeid, hem Ankara hem İdlib yerel yönetiminin onayı ile çalıştıklarını anlatıyor. Mayıs ayından beri İdlib ve sınıra yakın diğer yerleşimlerdeki hastane, su istasyonu, fırın gibi zorunlu tesislere günün yarısından uzun süre elektrik sağlanıyor. Evlere de amper başına 50 TL’den günde 10 saat elektrik sağlanmasına çalışılıyor.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.