Gümrük mahkûmları kurtuluyor

Türkiye'ye kaçak yollardan sokulmaya çalışılırken ele geçirilen hayvanlar ardık daha rahat koşullarda yaşayacak. Eskiden elden çıkarılacakları güne kadar konuldukları barınaklarda zor koşullarda yaşayan ve ölen hayvanlar artık Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) bağlı derneklere teslim ediliyor. Hayvanlar ihaleyle satılacakları güne kadar sağlıklı koşullarda yaşayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, geçen yıl ülke sınırlarında ve içinde 'gümrüksüz' 38 bin 126 hayvana el koydu. Bu hayvanların 26 bin 816'sı sülüklerdi. Geri kalan 11 bin 310'unu ise cins kedi ve köpek yavruları, kuşlar ve balıklar oluşturuyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre kaçakçılıkta eğilimler değişiyor.

ÜÇ FARKLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.