Göç yolunda bitkin düşen ’yılan kartalı’ bakımının ardından doğaya salındı

AYDIN’ın Kuşadası ilçesindeki Pamucak Sahili’nde deniz yüzeyinde hareketsiz halde bulunan ’yılan kartalı’ tedavisinin ardından doğaya salındı. Kartalın, Afrika’ya göç ettiği sırada açlık ve susuzluğun da etkisiyle yorulup, uçamayarak denize düştüğü belirlendi.

Kuşadası’nda su sporları merkezi işleten Okan Akdeniz, 29 Eylül Salı sabahı teknesiyle Pamucak Sahili’nde gezmeye çıktığı sırada deniz yüzeyinde hareketsiz duran bir kuş olduğunu fark etti. Akdeniz, kuşu tekneye alıp Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’ne (EKODOSD) teslim etti. EKODOSD Bilim Kurulu Danışmanı Ornitolog Doç. Dr. Ortaç Onmuş kuşun Latince adı ’Circaetus Galicus’ olan ’yılan kartalı’ olduğunu belirledi. Sağlık kontrolü yapılan kartalın vücudunda yara izine rastlanmadı. Bir gün boyunca dinlendirilip beslenen yırtıcı kuş, dün Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın güney yamaçlarındaki kayalıklardan doğaya bırakıldı.

’YAŞAM ALANLARI KORUNMALI’

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.