Gizemlerini koruyan Nazi tünelleri

Nazi Almanya'sının Polonya'yı işgali sırasında yaptırdığı, kod adları "dev" anlamına gelen Polonya'daki Riese tünelleri hâlâ gizemlerini koruyor. Bir teoriye göre bu tüneller, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından yağmalanan değerli eşyaların yeraltında saklanması için yapıldı.

Tarihçilerin ortaya attığı varsayımlar arasında; tünellerin yeraltı fabrikaları olarak tasarlandığı, askeri mühimmat üretimi ve cephanelik amaçlı yapıldıkları da ortaya atılıyor. Belirsizliğin nedeni, yapıma ilişkin dökümanlara hala ulaşılamaması. Riese Projesi sadece tünelleri değil, Owl (Baykuş) Dağlarındaki 7 yeraltı yapısından oluşan bir inşa çalışmasını içeriyordu. Bunlar arasında, birbirine paralel uzanan üç de tünel yer alıyordu.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.