Edirne’ye gelen Bulgar turistlere, kendi dillerinde koronavirüs uyarısı

BULGARİSTAN’ın karantina kurallarına son verip, PCR testi zorunluluğunu kaldırmasının ardından alışveriş için Edirne’ye gelen bu ülke vatandaşlarına, koronavirüs tedbirleri Bulgarca anonslar yapılarak anlatılıyor.

Bulgaristan, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 6 ay önce aldığı karantina uygulaması kararını 1 Eylül’de kaldırdı. PCR testi ve zorunlu 14 gün karantinanın kaldırılmasının ardından komşu ülke vatandaşları, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan günübirlik alışveriş için Edirne’ye gelmeye başladı. Bulgar ziyaretçiler, kentte cuma günleri kurulan Ulus Pazarı’na gelip, alışveriş yapmaya devam ediyor. Pazarda koronavirüs tedbirleri üst seviyede alınırken, bu ülke vatandaşlarına sık sık Bulgarca anonslar yapılarak, maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları istendi. Polis ekipleri de pazar girişinde önlem alarak, Türkçe anonslar yaparak tedbirleri hatırlattı.

ESNAFA ZORUNLU HES UYGULAMASI

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.