Büyükelçi Kiev'deki son durumu CNN Türk'e anlattı!

Bir süredir Çernivtsi kentinden faaliyetlerini yürüten Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği yeniden Kiev'e döndü. Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere bölgedeki son durumu ve tahliye çalışmalarını CNN Türk'e anlattı.

Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliğinin, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle geçici bir süre için faaliyetlerini sürdürdüğü Ukrayna'nın Çernivtsi kentinden Kiev kentine geri döndüğü açıklandı. Kiev'e geri dönen Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere CNN Türk'ün sorularını cevaplandırdı.

Büyükelçi Güldere, Kiev'e geri dönüşler için daha zaman olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;

"Savaşın başlaması ile Kiev'de askeri durum nasıl ilerliyor, tahliye faaliyetlerimiz hangi hatta yoğunlaşıyor bunları değerlendiriyorduk. Büyükelçiliği taşımamızda da bunlar rol oynadı. Çernivtsi bizim tahliye operasyonlarımızda kilit bir rol oynadı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.