Bizans döneminin izlerini taşıyan Harmantepe Kalesi

Sakarya’nın tarihi ve doğa harikası yerlerine kısa bir yolculuk yapacak herkes Adapazarı’nın Harmantepe Köyü’nün kuzeyinde kalan Harmantepe Kalesi’ni ziyaret etmeden bu yolculuğunu tamamlamış sayılmaz. Harmantepe kalesi doğal bir tepecik üzerine kurulan bir kale olarak Sakarya’nın tarihine ışık tutan bir yer. İşte Harmantepe Kalesi hakkında bilgiler...

Etrafı sulak ve bataklık alan iken her iki yanından daha sonra geçirilen kanallar sayesinde verimli tarım alanlarına dönüştürülen kaleye ulaşabilmek için Küçük Söğütlü’den Akçakamış köyüne giden yolun sol tarafında küçük tabelayı takip ederek tarla yoluna sapmak gerekiyor. Yaz aylarında özellikle mısır tarlalarının arasından geçerken Avrupa’da bulunan muhteşem güzellikler gözünün önünde canlanı veriyor. Yağmurlu havalarda ulaşım biraz güç olsa da geçmiş kültürleri yakından hissedeceğiniz bu yeri görmek adına tüm zorluklara rağmen yolunuzda ilerleyebilirsiz.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.