Bakan Kurum: Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sur'da boş alan olsa dahi yapmış olduğumuz 506 konut, tescilli 347 adet yapı dışında hiçbir şekilde Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Bakan Kurum, merkez Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında inşaatı devam eden konut alanını gezdi.

Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu zarar gören 6 mahalledeki inşaat ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Kurum, daha sonra teröristlerce yakıldıktan sonra restore edilerek hizmete açılan Fatihpaşa Camisi'nde (Kurşunlu) incelemede bulundu.

Kurum, burada basın mensuplarına, Sur ilçesinde 506 konutun inşaatını tamamladıklarını ve kuralarını çektiklerini söyledi.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.