Bakan Karaismailoğlu: eSIM yaygın olarak uygulanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "eSIM altyapısını uluslararası standartlara uygun olarak yerli ve milli imkanlarımızla geliştirmiş olmamız sayesinde eSIM geliştiren ülkeler arasında ilk sıralarda yerimizi aldık" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “eSIM hizmeti 2021 yılından itibaren yaygın bir şekilde uygulanmaya başlayacaktır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) düzenlenen “eSİM" uygulamasının tanıtımına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin geleceğin en güçlü ekonomilerinden biri olma yolunda ilerlerken ulaştırma ve haberleşme alanında çağın gerektirdiği gelişmiş bir altyapıyı adım adım hayata geçirmekte olduğunu belirterek, “Attığımız adımlarla teknoloji ve bilişim alanında lider ülke olmak için canla başla çalışıyoruz. Bu adımlar, Türkiye’de üretimi, teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerini, yerli ve yabancı yatırımları teşvik ediyor. Ekonomimizin sürdürülebilir büyümesini destekliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak veri ulaştırmada en etkin uygulama ve çözümlerin bir an önce vatandaşlarımızın ve iş dünyamızın hizmetine sunulması konusunda kararlıyız. eSİM uygulaması da bu yönde çok önemli bir aşama ve kazanım olarak bugün hayata geçmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.