Anı yüklü sokaklar

Bahçeli taş evleri, zamana direnen dükkânları, zanaatçıları ve sıcak yüzleriyle eski Muğla’nın kalbi Saburhane Mahallesi’nde hemen her şey çocukluğumuzun masumiyetini taşıyor. Kışın yumuşak havaları yaşanırken bu sokaklarda dolaşmak ayrı bir zevk verecek.

Muğla dendiğinde akla hemen Bodrum, Marmaris, Dalyan, Datça, Köyceğiz ve Fethiye gibi tatil cennetleri geliyor. Dağla denizi, tarihle yerel zenginlikleri birleştiren yörelerin doğal cazibesini taşıyan bu yerler, her yıl dünyanın dört bir yanından yüz binlerce hatta milyonlarca yerli ve yabancı turisti çekiyor. Ancak nedense küçük, sempatik ve kendi halindeki eski Muğla, çoğu zaman göz ardı ediliyor. Oysa Ege’ye özgü karakteriyle Anadolu şehirlerinin nostaljik bir örneğini temsil eden Muğla’nın kalbinde bir hazine saklı: Saburhane Mahallesi ya da bir diğer ifadeyle ‘eski Muğla’. Şehrin doğusunda, Asar Dağı’nın hafif eğimli eteklerine dağılmış küp şekerleri anımsatan beyaz badanalı evleriyle bu dünya güzeli mahalle, Muğla’nın belleğinde bir zaman yolculuğuna çıkmak için biçilmiş kaftan. Bu nedenle de fazlasıyla görülmeye, keşfedilmeye değer.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.