ABD, koronadaki kötü gidişi durduramıyor

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD'deki artan vaka ve ölü sayıları, salgının henüz kontrol altına alınamadığını ve kötü gidişatın sürdüğünü gösteriyor.

Geçen yılın mart ayından bu yana Kovid-19 salgınının etkisindeki ABD, halen salgın kaynaklı vaka ve ölü sayılarında listenin en başında bulunuyor.

Kovid-19 verilerinin derlendiği Worldometers internet sitesine göre ABD'deki vaka sayısı 25 milyonu, ölü sayısı da 435 bini aşmış durumda.

Toplamda 300 milyondan fazla kişinin Kovid-19 testine tabi tutulduğu ülkede, sadece son bir ayda 6 milyondan fazla kişi koronavirüse yakalandı, 92 bine yakın kişi ise hayatını kaybetti.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.