ABD Başkanı Trump, NATO'yu karıştırdı... Para kavgası

ABD Başkanı Donald Trump, Brüksel'de dün sona eren NATO zirvesine ‘para kavgasıyla' damga vurdu. Başta Almanya olmak üzere zengin NATO ülkelerini savunma harcamalarını yüzde 2'ye çıkarmadıkları için yerden yere vuran Trump, bir soru üzerine "Kongre'nin onayı olmadan NATO'dan çıkabilirim, ama buna gerek yok" dedi.

NATO Zirvesi'ne gelmeden verdiği mesajlarla ortamı geren, sonrasında ise diğer üye ülkelerin yaklaşımlarını yansıtan sonuç bildirisine onay veren ABD Başkanı Donald Trump, toplantının son gününde ortalığı birbirine kattı. Zirvenin en önemli konuları arasında yer alan üye ülkelerin savunma harcamalarının gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 2'sine yükseltilmesini ikinci gün gündeminde olmamasına rağmen masaya getiren Trump, acil oturum düzenlenmesine neden oldu.

BİR ÖYLE BİR BÖYLE

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.