8’inci devriye Ayn El Arap’ta

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rusya Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Suriye’de Fırat’ın doğusunda sekizinci ortak kara devriyesi dün gerçekleşti.

Yedinci devriyeyi hafta sonunda bölgenin en doğu ucunda yapan Türk ve Rus askerlerinin dünkü devriye güzergâhı ise bölgenin batı ucundaki Ayn El Arap (Kobani) oldu. Dünkü devriye ile birlikte Ayn Al Arap bölgesinde yapılan devriye sayısı üçe yükseldi.

34 KM UZUNLUKTA

Milli Savunma Bakanlığı, saat 13.50’de sekizinci devriyenin tamamlandığını duyurdu. Bakanlığın verdiği bilgiye göre, her iki taraftan dörder aracın katıldığı devriye başlamadan önce Türk ve Rus komutanlar kısa süreliğine bir araya gelerek güzergâhla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’ye ait insansız hava araçlarının da (İHA) takip ettiği devriye sırasında 34 kilometre uzunluğundaki güzergahta, terör örgütü PKK/YPG’nin bölgeyi ne düzeyde terk ettiği, ağır silahlarını çekip çekmediği, mevzi ve tahkimatlarının imha edilip edilmediğine dair tespitler yapıldı. 10 kilometre kadar derinliğe de inilen devriye sırasında terör örgütü mensuplarının bazı provokatif eylemlerde bulunduğu öğrenilirken, sosyal medya hesaplarında da Rusya’ya ait zırhlı bir aracın sivil bir minibüse çarptığına dair görüntüler yayınlandı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.