42 kişinin öldüğü binanın müteahhidinden skandal ifade

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan Bad-ı Saba Konutları’nda 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 2’si tutuklu 10 sanığın ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma’ suçundan 22.5’ar yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Binanın müteahhidi Şahin Avşaroğlu, binayı yönetmeliğe uygun yaptığını belirterek, “Bu deprem yönetmeliklerin çok çok üstünde bir deprem” dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ilk saniyelerinde yıkılarak 42 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı ve bilirkişi tarafından hazırlanan raporda yıkılmasında herhangi bir sorumlunun bulunamadığı Bad-ı Saba Konutları’nın yıkılmasıyla ilgili sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Kahramanmaraş 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Şahin Avşaroğlu, Hamit Kocabaş (58), tutuksuz sanıklar Şahin Avşaroğlu’nun kardeşi ve ortağı İsmail Avşaroğlu, mimari proje müellifi Hülya Kaptanoğlu (42), şantiye şefleri Ömer Faruk Tatarlı (29), Ali Enes Çakallıoğlu (29), zemin etüt raporu müellifi Lütfi Varol (42), mimari proje ve uygulama denetçisi Alper Ömer Doğan (37), yapı denetim firması yetkilisi Ahmet Fatih Tekerek (42), ölenlerin yakınları, taraf avukatları katıldı. Tutuksuz sanık mimari proje ve uygulama denetçisi Hasan Tümer (69) ise duruşmaya bulunduğu şehirdeki adliyede SEGBİS sistemiyle mahkeme salonuna bağlandı.

‘BU DEPREMDE DÜŞEY İVME DE TESPİT EDİLDİ’

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.