Üslerden ilk fotoğraf geldi! Lavrov açıklama yaptı

Üslerden ilk fotoğraf geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıklama yaptı: "Atmosfer çok endişe verici. Suriye de Libya gibi bir maceraya kalkışmasın."

Üslerden ilk fotoğraf geldi. Kuveyris hava üssünde bir savaş uçağı görüntülendi. Jet, Suriye ordusuna ait Rus yapımı Su-24. Söz konusu kare, krizin patlamasından bu yana görüntülenen ilk Suriye uçağı oldu. İngiliz ve Amerikan gazeteleri, Şam rejiminin ABD'nin vurmayacağını düşündüğü Rus üslerine jet ve helikopter konuşlandırdığını manşetten verdi.

LİBYA GİBİ...
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "ABD ile iletişim kanalları kuruluyor. Suriye'deki atmosfer çok endişe verici. Suriye de Libya gibi bir maceraya kalkışmasın" dedi. İngiliz The Guardian gazetesi de, Başkent Şam sakinlerinin sözlerini haberleştirdi. Gazeteye konuşan Şamlılar, başkentte ordunun muhtemel bir saldırıya karşı hazırlık yaptığını söylüyor. Muhabir Martin Chulov'un ulaştığı iki kent sakini, askeri konvoyların Perşembe sabahı Şam'ın batısındaki Lübnan sınırına doğru ilerlediklerini aktardı.

Gazetenin başka kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre ise, Esad'ın müttefiki Hizbullah güçleri de Şam'ın batısında, olası bir askeri müdahalenin hedefi olabilecek noktalardan uzakta yeniden konuşlandı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı ise, başkent Şam'da çekilmiş fotoğrafları dünyaya servis etti. Fotoğraflarda Osmanlı yapımı Hicaz tren istasyonu, Emevi Camii ve tarihi çarşılarda alışveriş yapan kent sakinleri yer alıyor.

İNGİLTERE HAREKETE GEÇİYOR
İngiltere Başbakanı Theresa May, merakla beklenen kabine toplantısından istediğini aldı. Toplantından Suriye konusunda harekete geçmenin gerekli olduğu kararı çıktı.Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Suriye'de daha fazla kimyasal silahın kullanılmasını önlemek için adım atmanın gerekli olduğuna dair verilen karar oy birliğiyle alındı. Açıklamada, İngiltere'nin bir askeri müdahalede yer alıp almayacağı konusunda ise bir bildirimde bulunulmadı. BBC'ye konuşan kaynaklar, Theresa May'in parlamentodan onay almaksızın Suriye'de askeri müdahaleye katılım kararı almak için hazır göründüğünü söylüyor.