Erdoğan'dan Sözcü gazetesine, Ayasofya tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Sözcü gazetesine, Ayasofya tepkisi. Sözcü gazetesi 2021 yılının ilk baskısında, manşetinde Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra ibadete açılmasına felaket olarak yer vermişti. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarının 'Sözcü Gazetesi' ile ilgili sorusuna, "Ben o gazeteyi okumuyorum, kimse de para verip okumasın" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bugün Sözcü gazetesinin manşetinde yer alan ve Ayasofya'nın ibadete açılışının "Felaket" olarak nitelendirildiği haber soruldu.

"KİMSE PARA VERİP OKUMASIN"

Cumhurbaşkanı bu soruya, "Ben o gazeteyi okumuyorum, kimse de para verip okumasın" diyerek yanıt verdi.

"2020 YILININ TAÇLI YILDIZIDIR"

Erdoğan, açıklamalarını "Ayasofya 2020'nin adeta taçlı yıldızıdır" diyerek sonlandırdı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Yeni yılın ilk baskısını çıkartan Sözcü gazetesinin ilk sayfası büyük bir infiale neden oldu. Bugün Sözcü gazetesini görenler felaket listesinde Ayasofya'nın açılışına da yer verilmesine tepki gösterdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Basın İlan Kurumu'ndan da bir açıklama geldi. Basın İlan Kurumu'ndan yapılan açıklamada "Sözcü gazetesi hakkında gerekli işlemler yapılacak" ifadeleri kullanıldı.