Bursa'da yanında temel kazılan 2 katlı binanın yan duvarı çöktü

BURSA'da, temel çalışmaları yapılan bir inşaat yanındaki 2 katlı binanın yan duvarı çökünce, bina sakinleri evlerini boşalttı.

BURSA'da, temel çalışmaları yapılan bir inşaat yanındaki 2 katlı binanın yan duvarı çökünce, bina sakinleri evlerini boşalttı.

Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi Pınarbaşı Caddesi'ndeki eski bir binayı yıkıp yerine yenisini yapmak isteyen bir müteahhitlik firması, yeni inşaatın temel çalışmalarına geçen pazartesi günü başladı. Temel çalışmalarından zarar gören yan taraftaki 56 yaşındaki Sabahat Kiriz'e iki katlı binanın yan duvarı bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında çöktü. Çökme sırasında çıkan seslere uyanan bina sakinleri evlerini boşalttı. İhbar üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, evin çevresi ve içinde incelemelerde bulundu. Herhangi bir yaralanmanın olmadığı olayda, binada hasar meydana geldi.

Yan duvarı çöken binanın sahibi Sebahat Kiriz, geçen pazartesi günü temel kazım çalışmalarına başlandığını belirterek kazı çalışmalarının başladığı gün evlerinde hasar oluştuğunu ifade etti. Kiriz, "Yan binada kazı başladığında bir hasar oldu. Polisleri çağırdık, anlaşma yoluna gidildi ve bize zararın karşılanacağını söylendi. Evi yapacak olan müteahhit hiçbir zaman gelmedi. Mimar var o ilgileniyor bizimle, ama bu durumda kimseye güvenimiz kalmadı. Mağdur durumdayız" diye konuştu.

Sabahat Kiriz ailesi ile birlikte geceyi dışarıda geçirirken, çalışmalar nedeniyle arsaya sınırı bulunan iki evin de tehlike altında olduğu belirtildi.

(DHA - Mehmet İNAN)