Azerbaycan vurdu, ses Almanya'dan geldi! Erdoğan'a akılalmaz suçlama!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim devam ederken, Azerbaycan ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Bölgedeki tansiyon artışı dünya gündeminin en önemli konularından biri haline gelirken Alman basını meseleyi oldukça farklı bir bakış açısıyla ele alarak Karabağ meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Ermenistan'ın saldırgan ve savaş isteyen tavırları, dün had safhaya vardı. Sabah saatlerinde Karabağ'dan sivil yerleşim yerlerini hedef alan atışların yapılmasının akabinde başlayan çatışmaya, Azerbaycan da tüm gücüyle karşılık vermeye başladı. Özellikle sınır boylarında yürütülen operasyonlar neticesinde Azerbaycan Türk ordusu büyük bir ilerleme kaydederek Ermeni işgali altındaki köylerin bir kısmını özgürleştirdi.

Uluslararası basında da önemli bir yer edinen bu konuyu Alman basını ilginç bir bakış açısıyla kaleme aldı. Welt, Karabağ'daki gerilimi "Dağlık Karabağ: Erdoğan'ın yeni savaşı" başlığıyla yayınlayarak Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarla verdi.

TÜRKİYE-RUSYA/ ERDOĞAN-PUTİN

Welt muhabiri Alfred Hackensberger tarafından kaleme alınan haberde, Türkiye ile Rusya arasında yaşanabilecek bir görüş ayrılığına değinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşı karşıya geldiğini ve karşı karşıya geldiklerini ifade etti.

Welt'in söz konusu haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karabağ'daki savaş iklimini körüklendirmeye çalıştığını belirterek Erdoğan'ı açıkça bir savaş istemekle suçladı.

AGİT Minsk grubu üyelerinden Türkiye, yıllardır bölgedeki anlaşmazlığı diplomatik çözümlendirme yolunda en çok faaliyet gösteren ülkelerin başında geliyor.

Kaynak: Haber7

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.