2022 TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuru şartları nelerdir! İşte son açıklamalar, başvuru bilgileri...

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacak. Peki, TOKİ başvuru şartları belli oldu mu, nelerdir? TOKİ başvuruları ne zaman?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin yeni konut projesi artan kira fiyatlarının da etkisiyle son günlerin en popüler konuları arasına girdi. Başvuru tarihi henüz belli olmasa da şartların bir kısmı belli olmaya başladı. İşte TOKİ Sosyal Konut Projesi hakkındaki son haberler...

SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Hane halkı geliri İstanbul için 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar başvuru yapabilecek. Proje dar gelirliyi hedeflediği için daha önce ev ya da tapulu malı olmayanların bu projeden yararlanabileceği biliniyor. Proje ile ilgili diğer detaylar 13 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından halka duyurulacak.

TOKİ KONUTLARI İLE İLGİLİ YAPILAN SON AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum TOKİ projesi için "Üç adımda yeni konut hamlesi" diyerek şu adımları açıkladı;

"Birinci adım: Sosyal konut projesi kapsamında, TOKİ eliyle 81 ilde sosyal konutlar inşa edilecek. Konut, konut arsası, sanayi siteleri satılacak. Gençlere, emeklilere, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere özel kontenjan ayrılacak.

İkinci adım: Emlak Konut öncülüğündeki kampanya kapsamında, gayrimenkul firmalarıyla konut kampanyası yapılacak.

Üçüncü adım: İstanbul genelinde 10 bin, ülke genelinde 40 bin arz fazlası kiralanamayan ya da satılamayan 50 bin ofis dönüştürülerek konut olacak."