Ödüllü zeytinyağı devi Olivos konkordato ilan etti
Türkiye'nin önde gelen zeytinyağı markalarından Olivos konkordato başvurusu yaptı. Şirkete mahkeme kararıyla borçları için üç aylık geçici süre tanındı
Türkiye’nin ödüllü zeytinyağı markalarından Olivos, mali zorluklar nedeniyle İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusu yaptı. Şirket, mahkemenin verdiği karar doğrultusunda, 13 Ağustos 2025’ten itibaren geçerli olmak üzere üç aylık geçici mühlet süresi kazandı.
Dünya Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’deki zeytinyağı sektörünün önde gelen markalarından biri olan Olivos, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nden “en çok ihracat yapan firma” ve “en çok ambalajlı ihracat yapan firma” ödüllerini kazanmıştı.
Ancak son dönemde yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle firma konkordato başvurusu yaptı. Şirketin, SDA Gıda Tarım A.Ş. ile birlikte başvuruda bulunduğu ve yönetim kurulu başkanı Selçuk Atalay’ın da sürece dahil olduğu bildirildi.
Mahkeme, şirketin mali durumunun değerlendirilmesi için Bağımsız Denetçi ve Yeminli Mali Müşavir İbrahim Sadi Erk’i geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi. Komiser, Olivos’un ve SDA Gıda Tarım A.Ş.’nin mali yapısını inceleyerek, alacaklıların haklarını gözeten bir rapor sunacak.
İlk duruşma kasımda
Konkordato dosyasının ilk duruşması, 6 Kasım 2025 tarihinde saat
10.10’da İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ek Hizmet Binası’nda
yapılacak. Mahkeme, başvurunun ardından yedi günlük itiraz süresi
tanıyarak, konkordatonun reddedilmesi talebinde bulunanlara
başvurma hakkı tanıdı.