Hükümetin zam teklifini reddeden Memur-Sen eylem planını açıkladı
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hükümetten gelen zam teklifini "Biz sorunlar masada çözülsün dedik, kamu işvereni bize sahayı işaret ediyor" sözleriyle reddetmişti
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu görevlisi ve kamu emeklisine 2026 yılının ilk 6 ayı için yüzde 10, ikinci 6 ay için yüzde 6; 2027 yılının ilk 6 ayı için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam önerdi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Ortada pazarlık yapacak bir teklif görmüyoruz" diyerek zam teklifine tepki gösterdi. Ali Yalçın açıklamasında "Bu teklif ücret adaletsizliğini gidermez. Biz sorunlar masada çözülsün dedik, kamu işvereni bize sahayı işaret ediyor" ifadelerini kullandı. Bu açıklamanın ardından bir toplantı gerçekleştiren Memur-Sen eylem planını açıkladı. Bugünden itibaren 81 ilde eylem kararı alan sendika, 15 Ağustos'ta hükümetten gelen ikinci zam teklifinin de yetersiz olması durumunda, 18 Ağustos’ta iş bırakma ve Ankara'da büyük bir miting yapılacak.
Memur-Sen Başkanlar Kurulu tarafından yayınlanan bildiride, hükümetin 2026 için yüzde 10 + yüzde 6 ve 2027 için yüzde 4 + yüzde 4'lük zam teklifinin "geçmiş kayıpları telafi etmekten, gelecekteki kaygıları önlemekten" çok uzak olduğu belirtildi. Teklifin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz" sözüne rağmen bu hedefi sağlamadığı vurgulandı.
Bildiride, "Sorunların masada çözülmesine imkan varken işveren bu teklifle kamu görevlileri ve emeklilerini meydanlara çıkmaya zorlamıştır" ifadeleri kullanılarak, hükümetin uzlaşmaz bir tavır sergilediği mesajı verildi.