Kamerun'da hükümet karşıtı gösterilere katılan 7 kişiye daha hapis cezası verildi

Orta Afrika ülkesi Kamerun'da 22 Eylül 2020'de hükümet karşıtı gösteri yaptıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan 7 kişinin daha 1 ila 7 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırıldığı kaydedildi. 10 Aralık'taki davada da muhalif 40 kişi 6 aydan 5 yıla kadar hapse mahkum edilmişti.

Ulusal basındaki haberlere göre, 1 yıldan uzun süredir tutuklu yargılanan 7 muhalif Kamerun Rönesans Hareketi (MRC) üyesinin davası Douala Askeri Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme, söz konusu kişileri ayaklanmaya teşebbüs, isyan ve izinsiz gösteri yapmak suçlarından 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezalarına çaptırdı.

Yine aynı mahkemede 10 Aralık'ta görülen davada 40 MRC üyesi 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezasına çaptırılmıştı.

Hükümetin bütün yasaklamalarına rağmen muhalif lider Maurice Kamto'nun çağrısıyla 22 Eylül 2020'de Yaounde'de yüzlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenlenmişti.

Göstericiler, 1982'den bu yana ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Paul Biya'ya istifa çağrısı yapmış ve Anglofon (İngilizce konuşulan) bölgedeki askeri faaliyetlerin durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Kriz çözülmeden 7 Aralık 2020'de yapılacak bölgesel seçimlerin adil ve şeffaf olamayacağını savunan göstericiler seçimlerin ertelenmesini talep etmişti.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.