Trump: Erdoğan benim arkadaşım, Gazze için çok yardımcı oldu

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail medyasına yaptığı açıklamada Gazze’deki ateşkes planına dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Kanal 12’ye konuşan Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “sert ama mükemmel bir dost” olarak tanımlayarak, Gazze sürecinde önemli katkılar sunduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Kanal 12 televizyonuna verdiği röportajda Gazze’deki ateşkes planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a övgüyle değinen Trump, “Erdoğan benim arkadaşım, Gazze için çok yardımcı oldu. Sert bir adam ama mükemmel bir dost” ifadelerini kullandı.

Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ateşkes planını kabul etmesinin perde arkasına da değindi:

“Netanyahu’ya bu plan senin şansın dedim. O da kabul etti. Çünkü başka seçeneği yoktu. Benimle çalışıyorsan kabul etmek zorundasın.”

Trump, İsrail’in Gazze’deki operasyonları nedeniyle uluslararası destek kaybettiğini belirterek, “Bu desteği ben geri getireceğim” dedi.

Erdoğan-Trump Teması: Hamas’a Mesaj

ABD merkezli Axios’un haberine göre, Trump geçtiğimiz cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Trump, Erdoğan’dan Hamas’ın ateşkes planını reddetmemesini sağlamasını istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas üzerindeki diplomatik etkisi, ateşkes sürecinde kritik bir rol oynadı. Erdoğan’ın planı destekleyen açıklamaları, bölgesel barış için yapıcı bir adım olarak değerlendirildi.