Bir hissede 6 kişiye işlem yasağı

SPK'nın bu hafta yayınlanan bülteninde; Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı AŞ'deki işlemleri nedeniyle 6 kişiye işlem yasağı, Akın Tekstil A.Ş pay piyasasında gerçekleşen işlemler için 1 kişiye idari para cezası verildi. Bir kişi hakkında ise SPK'nın mevzuatına aykırı işlemleri nedeniyle suç durusunda bulunulmasına karar verildi.

SPK'nın bu hafta yayınlanan bülteninde; suç duyurusu, idari para cezası ile diğer yaptırım ve tedbirler başlığı konulu kısmında:

Akın Tekstil A.Ş. (ATEKS) pay piyasasında 18.11.2022-05.12.2022 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Burak Öz'e 69.783 TL idari para cezası verildiği açıklandı.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (spkn) ve ilgili mevzuat kapsamında yapılan incelemeler sonucunda Erdoğan Demirkol'a suç duyurusunun/ihbarının yapılmasına karar verildiği bildirildi.

Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler nedeniye; Birgül Patlar, Filiz Darende, Hediye Elif Ünal, Murat Kayış, Nilay Zeybek ve Yıldız Karagöz hakkında  borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

Haberin Devamını Kaynağında Oku
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.