10 bin metrede 'hayat kurtaran' müdahale

Tedavi için bulunduğu Ankara'dan&nbsp; memleketi Artvin'e gitmek üzere bindiği Erzurum uçağında bilinç kaybı oluşan&nbsp; kanser hastası Faik Çelik, yolcular arasında yer alan Kamu Hastaneleri Genel&nbsp; Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ile beraberindeki doktor ve hemşirenin müdahalesi&nbsp; sayesinde hayata döndü.&nbsp;<br /> <br /> Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 27 gün süren&nbsp; kemoterapinin ardından eşi Seher Çelik ile memleketlerine dönmek üzere Erzurum&nbsp; uçağına binen Faik Çelik (65), havalandıktan yaklaşık 30 dakika sonra aniden&nbsp; fenalaştı.<br /> <br /> Seher Çelik, bilinç kaybı yaşayan eşinin durumunu fark edince kabin&nbsp; ekibinden ve yolculardan yardım istedi.<br /> <br /> Uçakta bulunan ve kentteki "2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları&nbsp; Bilgilendirme Toplantısı"na katılmayı planlayan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri&nbsp; Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ile beraberindeki biri daire başkanı iki&nbsp; doktor ve bir hemşire, Çelik'e ilk müdahaleyi yaptı.

Galerinin tamamı için tıklayınız
Tedavi için bulunduğu Ankara'dan  memleketi Artvin'e gitmek üzere bindiği Erzurum uçağında bilinç kaybı oluşan  kanser hastası Faik Çelik, yolcular arasında yer alan Kamu Hastaneleri Genel  Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ile beraberindeki doktor ve hemşirenin müdahalesi  sayesinde hayata döndü. 

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 27 gün süren  kemoterapinin ardından eşi Seher Çelik ile memleketlerine dönmek üzere Erzurum  uçağına binen Faik Çelik (65), havalandıktan yaklaşık 30 dakika sonra aniden  fenalaştı.

Seher Çelik, bilinç kaybı yaşayan eşinin durumunu fark edince kabin  ekibinden ve yolculardan yardım istedi.

Uçakta bulunan ve kentteki "2018 Yılı Verimlilik Uygulamaları  Bilgilendirme Toplantısı"na katılmayı planlayan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri  Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper ile beraberindeki biri daire başkanı iki  doktor ve bir hemşire, Çelik'e ilk müdahaleyi yaptı.