Altın tepetaklak oldu!

Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü. Altın fiyatlarında gelen rekor seviyenin ardından düşüş sürüyor. Altın fiyatlarında aşağı yönlü baskı yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Altın piyasası geçen hafta sert düşüşe sahne oldu. Ons altın perşembe günü 1952 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın ise 1242 lirayı test etti. Cuma günü 1237 liraya kadar gerileyen gram altın 2 haftanın en düşük seviyesini gördü. Peki fiyatlar neden geriliyor, bugün altında son durum ne?

Altın tepetaklak oldu! - Sayfa 1

ABD’de borçlanma tavanına ilişkin belirsizlikler, küresel resesyon endişeleri ve dolar endeksindeki yükselişlerin etkisiyle birlikte altın fiyatları kayba yöneldi.
 

116
Altın tepetaklak oldu! - Sayfa 2

Küresel piyasaların gözü kulağı ise ABD’de borçlanma tavanına ilişkin müzakerelerde. Eğer ABD’de borçlanma tavanı artırılmazsa hazine borçlarını ödeyemeyecek duruma gelebilir. ABD cephesinden son yapılan açıklamalarda müzakerelerde anlaşmaya varılabileceğinin sinyali verilmişti.
 
 

216
Altın tepetaklak oldu! - Sayfa 3

İŞTE ALTIN FİYATLARINDAKİ SERT KAYBIN SEBEBİ
Geçtiğimiz hafta dolar endeksinin 103 seviyesini aşarak 2 ayın zirvesini test etmesiyle birlikte altın fiyatlarında baskı arttı.

316
Altın tepetaklak oldu! - Sayfa 4

GRAM ALTIN 2 HAFTANIN DİBİNİ GÖRDÜ
Ons altın perşembe günü 1952 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın ise 1242 lirayı test etti. Cuma günü 1237 liraya kadar gerileyen gram altın 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.

416