Altın çocuk Ceyda'nın hedefi dünya şampiyonluğu

Denizli'de yaklaşık 5 yıl önce bir spor salonunun camına yapıştırılan fotoğrafları görerek tekvandoya başlayan 13 yaşındaki Ceyda Gencer, 8'inci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda şampiyon oldu. Rakiplerini tek tek yenerek altın madalyaya ulaşan genç sporcu, hedefinin önce Avrupa ardından dünya şampiyonluğu kazanmak olduğunu söyledi.

Altın çocuk Ceyda'nın hedefi dünya şampiyonluğu - Sayfa 1

Okuldan sonraki boş vakitlerinde tekvando yapan küçük sporcu, yeteneğini kısa sürede geliştirdi. Ceyda Gencer, 2020'de düzenlenen Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nda da 1'inci olarak altın madalya kazandı. Katıldığı seçmelerde başarılı olan tekvandocu, milli takıma girmeyi de başardı. 

111
Altın çocuk Ceyda'nın hedefi dünya şampiyonluğu - Sayfa 2

Bu sezon Pamukkale Belediyespor Tekvando Takımı'na transfer olan Ceyda, 10-16 Mart tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen 8'inci Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'na ter döktü. 46 ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği turnuvada Ceyda, 44 kilogramda tüm rakiplerini yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 

211
Altın çocuk Ceyda'nın hedefi dünya şampiyonluğu - Sayfa 3

HEDEFİ AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Şampiyon sporcu, tekvando sporunda Türkiye'yi başarıyla temsil etmek istediğini söyledi. Tekvando yapmayı çok sevdiğini ifade eden Ceyda Gencer, "Birçok bölgesel başarı elde ettim. Son olarak 8'inci Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'nda şampiyon oldum. 

311
Altın çocuk Ceyda'nın hedefi dünya şampiyonluğu - Sayfa 4

Hedeflerim var. Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanmak istiyorum. Milli takım forması giymek de benim için büyük bir gurur. Bayrağımızı göndere çektirip bu sporda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi. 

411