Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı

DHA'da yer alan habere göre Diyarbakır'da yaşayan, ikisi de Suriyeli Dilxweş Osman (21) ve Wane İbrahim (18), evlenmeye karar verdi; ancak bu süreçte genç kız, ailesiyle Almanya'nın Münih kentine gitti.<br /> <br /> <strong>TÜRKİYE'YE GELEMEYİNCE...</strong><br /> <br /> Düğün için hazırlıklarını tamamlayan Osman, genç kız Türkiye'ye gelemeyince, düğünü gelinsiz yaptı. Düğününde gelin olmadan oynayan damat Osman, Almanya'da gelinlik giyen Wane ile cep telefonundan görüntülü konuştu.<br />

Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı - Sayfa 1

DHA'da yer alan habere göre Diyarbakır'da yaşayan, ikisi de Suriyeli Dilxweş Osman (21) ve Wane İbrahim (18), evlenmeye karar verdi; ancak bu süreçte genç kız, ailesiyle Almanya'nın Münih kentine gitti.

TÜRKİYE'YE GELEMEYİNCE...

Düğün için hazırlıklarını tamamlayan Osman, genç kız Türkiye'ye gelemeyince, düğünü gelinsiz yaptı. Düğününde gelin olmadan oynayan damat Osman, Almanya'da gelinlik giyen Wane ile cep telefonundan görüntülü konuştu.

Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı - Sayfa 2

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak, ailesiyle birlikte 2013 yılında Diyarbakır'a gelen, Suriye'nin Kamışlı nüfusuna kayıtlı Dilxweş Osman, yaşamını Türkiye'de sürdürmeye başladı. Osman, akrabası olan ve ailesiyle beraber Diyarbakır'a yerleşen Wane İbrahim ile görüşmeye başladı.

Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı - Sayfa 3

Yaklaşık 3 yıl boyunca ilişkilerini sürdüren çift, evlenmeye karar verdi; ancak bu süreçte genç kız, ailesiyle Almanya'nın Münih kentine gitti. Suriyeli çift, evlilik tarihlerinin yaklaşmasına rağmen bir araya gelemedi. Düğün için hazırlıklarını tamamlayan Osman, genç kız Türkiye'ye gelemeyince, merkez Bağlar ilçesinde düğünü gelinsiz yaptı.

Almanya'daki gelin, Diyarbakır'daki düğününe 'görüntülü' katıldı - Sayfa 4

Düğünü tek başına yapmak zorunda kalan Dilxweş Osman, "Resmi bir düğün yapmasaydık bir araya gelemeyecektik. Yaklaşık 3 yıldır görüşüp, birbirimizi seviyorduk. Arkadaşlarım, akrabalarım Diyarbakır'da; bu yüzden düğünü burada yaptık. Almanya'da düğün yapmayalım, diye düşündük; ama şimdi Almanya'ya gidip, orada da düğün yapacağız. O zaman daha çok mutlu olacağım. Ben de istiyordum bugün, burada o da olsun. Ailem ve arkadaşlarım, hepsi burada. Bu yüzden düğünü burada yaptık" dedi.