Almanların koronavirüs sırrı ne?

Almanya'da yoğun testler nedeniyle vaka sayısı katlanarak artıyor. Ancak ülkedeki can kaybının diğer Avrupa ülkelerine kıyasla düşük kalması dikkat çekiyor. Almanya'nın agresif test politikası ve yaşlı vaka sayısının azlığı buna gerekçe olarak gösteriliyor.

Almanların koronavirüs sırrı ne? - Sayfa 1

Almanya'da 15 binden fazla kişide koronavirüs tespit edilmesine rağmen sadece 44 kişinin hayatını kaybetmesi ülke içinde tartışma konusu oldu. Güney Kore'ye benzer şekilde çok fazla test gerçekleştiren Almanya'da ölü sayısı İtalya, İspanya, ABD ve Fransa'nın oldukça gerisinde. Alman kamuoyunun tartıştığı konu hakkında birkaç açıklama bulunuyor. Alman basını, koronavirüs tespit edilen kitlenin büyük kısmını gençlerin oluşturması nedeniyle iyileşme oranlarını yüksek olduğunu yazdı.

Almanların koronavirüs sırrı ne? - Sayfa 2

GENÇLER İYİLEŞİYOR 

Robert Koch Enstitüsü'ne göre, koronavirüs hastalarının yüzde 80'i 60 yaş altında. Almanya'nın test kapasitesinin Avrupa'nın diğer ülkeleriyle karşılaştırıldığında daha gelişmiş olması nedeniyle agresif test politikasının mümkün olduğu belirtiliyor. Almanya bir haftada 150 bin kişiye test yaptı. 

Almanların koronavirüs sırrı ne? - Sayfa 3

Ayrıca, Almanya'da şu ana kadar vaka tespit edilenlerin önemli bir kısmı da yüksek riskli olarak nitelendirilen yaş grubunun altında yer alıyor ve bu da iyileşme oranının yükselmesine neden oluyor. Uzmanlar, düşük ölüm sayısına rağmen salgının Almanya'da henüz başlangıç aşamasında olabileceği uyarısında da bulunuyor.

Almanların koronavirüs sırrı ne? - Sayfa 4

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Almanya'da salgınla mücadeledeki çabalarda önemli rol oynayan Robert Koch Enstitüsü, vaka sayısının son iki günde önemli oranda artmasının ardından Almanya'nın boyutu tahmin edilemeyen bir krizle karşı karşıya olduğunu duyurdu. 18 bin vakanın bulunduğu İspanya'da can kaybı bini geçti, da daha gelişmiş olması nedeniyle agresif test politikasının mümkün olduğu belirtiliyor.