Ali Ağaoğlu Marmaris'teki adasını satışa çıkardı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarındaki iş adamı Ali Ağaoğlu'nun sahibi olduğu içinde şato bulunan 28 bin dönümü tapulu 90 bin dönüm arazi üzerindeki Çiftlik Adası, 15 milyon dolara (115 milyon 650 bin lira) satışa çıkarıldı. Türk ve Ortadoğulu işadamlarının ilgi gösterdiği adayı, Türkiye'nin yakından tanıdığı bir işadamının helikopterle gelerek gezdiği, kısa sürede satışının gerçekleşebileceği öğrenildi.

Ali Ağaoğlu Marmaris'teki adasını satışa çıkardı! - Sayfa 1

Bir demir çelik fabrikasının sahibi Nevzat Feyizoğlu'nun sahibi olduğu ve 2000 yılında satışa konulan Çiftlik Adası, ölümünün ardından iki oğluna miras kaldı. Oğullarının bankaya olan kredi borcu nedeniyle adaya icra geldi.

110
Ali Ağaoğlu Marmaris'teki adasını satışa çıkardı! - Sayfa 2

90 BİN DÖNÜMLÜK ALAN
Karaya 550 metre mesafede, üzerinde 30 yıl önce yapılan şato, iskele ve helikopter pisti bulunan 90 dönüm adanın tapulu 28 dönümü satışa çıkarıldı. İşadamı Ali Ağaoğlu, pazarlıklar sonucu gizli tuttuğu bir fiyata koyla aynı ismi taşıyan Çiftlik Adası'nı 2015 yılında satın aldı.

210
Ali Ağaoğlu Marmaris'teki adasını satışa çıkardı! - Sayfa 3

ŞATOYU RESTORE ETTİRDİ
Ali Ağaoğlu, adayı satın alır almaz şato ve çevresinde tadilat yaptırdı. Adada, küçük bir çiftlik kurup, keçi, tavuk ve kuş türleri getirdi. Şatoyu restore ettirip, kendi zevkine göre modern mobilyalarla döşetti. Güney cephesi Yunanistan'ın Rodos Adası, batı cephesi ise Çiftlik Koyu'nun yeşil ile mavinin görsel şölen sunduğu alana bakan adaya iki iskeleden giriş için tadilat yapıldı.

310
Ali Ağaoğlu Marmaris'teki adasını satışa çıkardı! - Sayfa 4

Hava ve deniz yoluyla gidilen adanın içindeki şatoda iki hizmetli evi, atölye, jeneratör odası, bir yüzme havuzu, üç sulama havuzu, binlerce çam, sığla, incir, zeytin ve nar ağacı bulunuyor.

410