Aleyna Çakır'ın katil zanlısı Ümitcan Uygun 6 ayda tahliye oldu! İşte mahkemenin tahliye gerekçesi

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada baş şüpheli olan ancak ‘uyuşturucu kullanımını özendirmek’ suçundan tutuklanan Ümitcan Uygun 6 ay yattıktan sonra cezaevinden salıverildi. Ümitcan Uygun'un tahliye edilmesiyle ilgili mahkemenin gerekçesi ortaya çıktı.

Aleyna Çakır'ın katil zanlısı Ümitcan Uygun 6 ayda tahliye oldu! İşte mahkemenin tahliye gerekçesi - Sayfa 1

Ankara'da Aleyna Çakır ismiyle bilenen Sema Esen’in 3 Haziran 2020 günü evinde bornoz kuşağıyla tavana asılı şekilde cansız cesedi bulundu. “İntihar mı, cinayet mi?” tartışmasına neden olan şüpheli ölümle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında erkek arkadaşı Ümitcan Uygun, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Aleyna Çakır'ın katil zanlısı Ümitcan Uygun 6 ayda tahliye oldu! İşte mahkemenin tahliye gerekçesi - Sayfa 2

Ankara'da Aleyna Çakır ismiyle bilenen Sema Esen’in 3 Haziran 2020 günü evinde bornoz kuşağıyla tavana asılı şekilde cansız cesedi bulundu. “İntihar mı, cinayet mi?” tartışmasına neden olan şüpheli ölümle ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında erkek arkadaşı Ümitcan Uygun, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Aleyna Çakır'ın katil zanlısı Ümitcan Uygun 6 ayda tahliye oldu! İşte mahkemenin tahliye gerekçesi - Sayfa 3

Mahkemenin gerekçesi ne?

Yapılan itirazlar da reddedilince “iddianamenin iadesi” kararı kesinleşti. Bunun üzerine savcılığın, kararın bozulması için Adalet Bakanlığı’na kanun yararına bozma başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 

Aleyna Çakır'ın katil zanlısı Ümitcan Uygun 6 ayda tahliye oldu! İşte mahkemenin tahliye gerekçesi - Sayfa 4

Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Uygun, avukatının itirazı üzerine önceki gece yarısı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce, “6 aylık tutukluluk süresinin aşıldığı” gerekçesiyle tahliyesine karar verildi.