Al Jazeera muhabirinin öldürüldüğü yer ziyaretçi akınına uğruyor

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri 51 yaşındaki Şirin Ebu Akile'nin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampının girişinde öldürüldüğü yer, Filistinli yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Al Jazeera muhabirinin öldürüldüğü yer ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 1

Ebu Akile`nin öldürüldüğü yeri ziyaret etmek için sabahın erken saatlerinden itibaren farklı yerlerden akın eden Filistinliler, olayın gerçekleştiği yerde gözyaşları dökerek çiçek bıraktı.
 

116
Al Jazeera muhabirinin öldürüldüğü yer ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 2

Olayın gerçekleştiği yerdeki ağaca Filistin bayrağı ve Ebu Akile`nin posterinin yanı sıra Filistinlilerin başlarına sardığı geleneksel kıyafet olan Puşi asıldı.
 

216
Al Jazeera muhabirinin öldürüldüğü yer ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 3

Ebu Akile"nin yaralandıktan sonra düştüğü yere çiçekler ve defter yapraklarına yazılan mektuplar konuldu. Olay yerine bırakılan mektuplardan birinde şu ifadelere yer verildi: "Görüntü netleşti ve yayın durdu. Ölmeyen kelime Şirin Ebu Akile, ruhun şad olsun."
 

316
Al Jazeera muhabirinin öldürüldüğü yer ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 4

Kurşun izleri
Olay yerinin yakınındaki evlerin sahiplerinden biri olan genç Mecd Uveys, yaptığı açıklamada, Ebu Akile ve onun büyük ulusal rolüne vefa borcunu ödemek için olay yerini ziyarete geldiğini söyledi.

416