Türkiye markajda

Petrolde yüzde 92 doğalgazda yüzde 98 dışa bağımlı olan Türkiye'nin ucuz petrol umudu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye markajda

GAZPROM'un ilk defa açıkladığı rakamlara göre, Türkiye Rusya'dan aldığı her bin metreküp doğalgaz için 406 dolar ödüyor. Aynı miktar için Azerbaycan'a yaklaşık 300, İran'a ise 500 doları aşkın para ödeniyor. Geçtiğimiz yıl 48 milyar metreküp civarında doğalgaz tüketildiği düşünülünce, ortaya oldukça kabarık bir enerji faturası çıkıyor. Enerji faturasını düşürmek isteyen Türkiye'nin, petrol ve doğalgaz konusunda yeni kaynak arayışları sürerken, en önemli adres ise Irak olarak gösteriliyor. Bilhassa Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi (KRG) ile yapacağı işbirliği merak konusu olan Ankara'da, yeni bir "Irak" paketi üzerinde çalışılıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere, Enerji Bakanlığı üst yönetiminin Kuzey Irak'la ilgili soruları yanıtlarken vurguladıkları nokta "Kuzey Irak'ta güçlü şekilde var olmak" istedikleri. Ancak Bağdat ile Erbil arasındaki gerginlik ve ABD'nin Irak politikaları gölgesinde, Türkiye ve Kuzey Irak'ın nasıl bir işbirliği ortaya koyacakları henüz açıklanmıyor.

YENİ IRAK PAKETİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER