AKOM'dan iki gün için uyarı! İstanbul'da okulların ilk günü kar yağacak mı?

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası yarın yurda giriş yapacak. Trakya'da pazar günü kar beklentisi var. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? AKOM'un son tahminine göre, megakent için iki gün sürecek karla karışık yağmur beklentisi var.

AKOM'dan iki gün için uyarı! İstanbul'da okulların ilk günü kar yağacak mı? - Resim: 1

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Trakya'dan yurda giriş yapacak soğuk hava dalgasıyla birlikte, yarın Edirne ve Kırklareli'de kar yağışı görülecek.

 Peki okulların açılacağı pazartesi günü İstanbul'da kar yağışı ihtimali var mı?

 İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nin son raporları...

AKOM'dan iki gün için uyarı! İstanbul'da okulların ilk günü kar yağacak mı? - Resim: 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, bugün yurt genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 Yağışların, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege'nin yüksekleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

 Yağmurun Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çanakkale, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKOM'dan iki gün için uyarı! İstanbul'da okulların ilk günü kar yağacak mı? - Resim: 3

BUZLANMA VE ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor.

AKOM'dan iki gün için uyarı! İstanbul'da okulların ilk günü kar yağacak mı? - Resim: 4

KAR TRAKYA'DAN GİRİŞ YAPIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bugün Trakya üzerinden yeni bir yağışlı hava dalgası yurda giriş yapacak.

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul dahil Marmara'nın tamamında sağanak yağış bekleniyor.

Bölgede hava sıcaklığının bugünden sonra hızla düşeceği tahmin ediliyor.

Pazar günü Edirne ve Kırklareli'de yağışın karla karışık yağmura dönmesi bekleniyor.