Akciğeri yenileyen en iyi besin! Mucize besinlerin listesine mutlaka göz atın

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için, gerekli olan bütün vitamin ve mineralleri almanın önemini vurgulayan Diyetisyen Betül Yurdakul, ihtiyacımız olan vitaminlerin hangi besinlerde olduğunu açıkladı. Özellikle kovid-19 geçirmiş hastaların akciğerini yenileyebilmesi için brokoli, Brüksel lahanası, kekik, keçiboynuzu, tere ve sarımsak tüketmek oldukça önemli...

Akciğeri yenileyen en iyi besin! Mucize besinlerin listesine mutlaka göz atın - Sayfa 1

Diyetisyen Betül Yurdakul, sağlıklı bir vücut için her besin grubundan yiyeceklere yer verilmesi gerektiğini söyleyerek, hangi organa hangi besinin iyi geldiğini anlattı. 

112
Akciğeri yenileyen en iyi besin! Mucize besinlerin listesine mutlaka göz atın - Sayfa 2

SARIMSAK, PANCAR VE ENGİNAR KARACİĞER DOSTU 

Diyetisyen Yurdakul, vücutta doğal detoks işlevini gören karaciğerin, besinlerle birlikte alınan vitamin ve minerallerin emilmesi, vücuttaki zararlı maddelerin temizlenmesi gibi hayati görevleri bulunduğunu dile getirdi.

212
Akciğeri yenileyen en iyi besin! Mucize besinlerin listesine mutlaka göz atın - Sayfa 3

Alkol kullanımı ve aşırı yağlı gıdaların karaciğer yağlanması, Hepatit ve siroz gibi karaciğer hastalıklarına yol açabildiğine dikkat çeken Dyt. Betül Yurdakul, "Karaciğer sağlığında ilk adım, tüketilen gıdaların dikkatle seçildiği bir dengeli beslenme programı olmalıdır.

312
Akciğeri yenileyen en iyi besin! Mucize besinlerin listesine mutlaka göz atın - Sayfa 4

Doğru besinler antioksidan etkileri ile karaciğeri temizler ve korur. Karaciğere iyi gelen besinler sarımsak, yeşil çay, pancar, enginar, zerdeçal, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve zencefildir" dedi. 

412