Afyonkarahisar'da heyelan; köy yolları ulaşıma kapandı

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Koçbeyli ve Armutlu köylerini bağlayan yol, heyelan nedeniyle ulaşıma kapanırken, bazı tarım arazileri de zarar gördü. Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle yol açma çalışması başlattı.

Afyonkarahisar'da heyelan; köy yolları ulaşıma kapandı - Sayfa 1

Çay'da sabaha karşı etkili olan sağanak nedeniyle Koçbeyli ve Armutlu köylerini birbirine bağlayan yolda heyelan meydana geldi. 

Afyonkarahisar'da heyelan; köy yolları ulaşıma kapandı - Sayfa 2

Toprak yığınlarının dolduğu yol, ulaşıma kapanırken, Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, iş makineleriyle bölgeye yönlendirildi. Ekipler, yolun açılması için çalışma başlattı. Bölgede bazı tarım alanlarının da heyelan ve sağanaktan zarar gördüğü belirtildi.

Afyonkarahisar'da heyelan; köy yolları ulaşıma kapandı - Sayfa 3

Kaymakam Mehmet Miraç Topaloğlu, "Sabah Karamık Gölü etrafında kurulu olan Koçbeyli ve Armutlu köyleri yolunda heyelan olmuş. Ekiplerimizi hemen gönderdik. Çalışmalara başladı. Zarar tespit çalışmalarını da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri başlattı. Can kaybımız yok. Yalnız ekili arazi biraz zarar görmüş" dedi.

Afyonkarahisar'da heyelan; köy yolları ulaşıma kapandı - Sayfa 4

Koçbeyli muhtarı Arif Ayhan ise "Sabaha karşı 03.00 sıralarında şiddetli yağmur başladı. Gün ağarmaya başladığında bizi Armutlu köyüne bağlayan yolun kapandığı bildirildi.