Adana Anlaşması'nın tam metni

Adana Anlaşması dün Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesi sonrası açıklanan mutabakat metninde yeniden gündeme geldi. O metin ne anlama geliyor, hangi maddeleri içeriyor?

Adana Anlaşması'nın tam metni - Sayfa 1

Adana Mutabakatı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasında önemli bir rol oynamıştı. Türkiye'nin kendi topraklarını koruma ve terör gibi tehlikelerden arındırma açısından önem arz eden Adana Mutabakatı, temelde 5 maddeden oluşuyor. Peki, Adana Mutabakatı nedir ve metnin içerisinde neler yer alıyor? İşte, 1998 yılında imzalanan ve 2010 yılında güncellenen Adana Mutabakatı hakkında detaylı bilgiler
 

116
Adana Anlaşması'nın tam metni - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 22 Ekim'de Soçi'de yaptığı zirvede Suriye'deki son durumu ele aldı. 

216
Adana Anlaşması'nın tam metni - Sayfa 3

Zirve sonunda iki ülke dışişleri bakanlarının okuduğu 10 maddelik mutabakatta en dikkat çeken kısımlardan biri de Adana Anlaşması'na yapılan vurguydu. 

316
Adana Anlaşması'nın tam metni - Sayfa 4

'Türkiye ile Rusya Federasyonu Arasında Mutabakat Muhtırası' belgesinin 4. maddesinde "Her iki taraf Adana Anlaşması'nın önemini teyit eder. Rusya Federasyonu mevcut koşullarda Adana Anlaşması'nın uygulanmasını kolaylaştıracaktır" ifadesi yer alıyor.

416