Adalar'da tırtıl seferberliği; Hem doğaya hem de insana zararlı

Büyükada'da bulunan kızılçam ormanlarını istila eden çam kese böceği adı veriler tırtıllarına karşı biyolojik mücadele başlatıldı.

Adalar'da tırtıl seferberliği; Hem doğaya hem de insana zararlı - Sayfa 1

KİMYASAL YERİNE BİYOLOJİK MÜCADELE

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, yangından sonra ormanlara en büyük zararı veren çam kese böceği adı verilen tırtıllar için müdahale başlattı. 

113
Adalar'da tırtıl seferberliği; Hem doğaya hem de insana zararlı - Sayfa 2

Adalar'da her yıl yaklaşık 300 hektarlık alana zarar verdiği belirtilen tırtıllar için mücadele iki aşamalı yapılıyor. Biyolojik mücadele kapsamında "Ekolojik denge adacıkları" kuruldu.  Adacıklarda toplanan çam kese böcekleri, 'Fireix Cauduta' adı verilen sinekler ile yok ediliyor.  

213
Adalar'da tırtıl seferberliği; Hem doğaya hem de insana zararlı - Sayfa 3

Bu sineklerin üretimini de İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yapıyor. Tel örgülerle çevrilen ve su hendekleri bulunan adacıklarda toplanan tırtılları suya gelen sinekler yok ediyor. Bu arada İnsanlara yönelik zararları için de Adalar'a uyarı tabelaları konuldu.

313
Adalar'da tırtıl seferberliği; Hem doğaya hem de insana zararlı - Sayfa 4

“YEŞİL DOKUYU AZALTIP, İNSANLARA ZARAR VERMEKTEDİR"

Çalışmalar hakkında bilgi veren İstanbul Orman Bölge  Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yasin Çelen, çam kese böcekleri ile kimyasal yollarla mücadele etmediklerini belirtti.

413