Adaçayının faydaları!

Adaçayı faydalarının bilinirliği çok eski zamanlara dayanmaktadır. 13. asırda adaçayı her derde deva olarak görülüyor ve herkes kendi bahçesinde adaçayı yetiştiriyordu. Bu yüzden o dönemde bir dizede “Eğer dikmişsen adaçayını bahçeye, ne gerek var ölmeye!" olarak adaçayı faydaları vurgulanmıştır. Bu yüzden adaçayı neye gelir, adaçayı nasıl demlenir ve adaçayı faydaları nelerdir? İşte detayları...

Adaçayının faydaları! - Sayfa 1

ADAÇAYI FAYDALARI
1. HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Adaçayı üzerine yapılan araştırmalar, hatırlama yeteneğinin artırılmasına ve hafızanın güçlenmesine yardımcı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Adaçayının demlenip çay şeklinde tüketilmesi veya yemeklere katılması, özellikle çocuklar için oldukça faydalıdır. Adaçayı, bu özellikleri nedeniyle, beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağladığı için, Alzheimer ve bunama gibi zihinsel hastalıkların ortaya çıkmasını önlemeye yardımcı olmaktadır.

118
Adaçayının faydaları! - Sayfa 2

2. İLTİHAPLANMAYI ÖNLER
Adaçayının demlenip çay şeklinde tüketilmesi özellikle sindirim ve solunum yollarında oluşan iltihapların giderilmesinde etkilidir. Bu yüzden anti-iltihap özellik gösteren adaçayı, artrit, gut hastalığı ve kardiyovasküler sistem iltihabı gibi hastalıklarında tüketilmesi oldukça faydalıdır.

218
Adaçayının faydaları! - Sayfa 3

3. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Adaçayının bir merhem ya da tentür şeklinde, deriye uygulanması halinde, vücudu bakteri ve viral enfeksiyonlara karşı koruyucu görev yapar. Hastalıkların genellikle burun ve ağız yoluyla ve deri yoluyla vücuda giriş yaptığı düşünülürse adaçayının merhem şeklinde deriye sürmek, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Ve böylece hastalıklar önlenmiş olur.

318
Adaçayının faydaları! - Sayfa 4

4. CİLT HASTALIKLARINA KARŞI KORUR
Adaçayının yaprakları, cilt sağlığının korunmasını sağlar. Bu özelliği ile adaçayı, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi bazı cilt sorunlarına karşı faydalı bir bitkidir. Ayrıca adaçayı, vücuttaki ben ve çillerin görünümün yumuşatılmasını sağlar ve cilt lekelerini giderir. Adaçayının iltihap giderici özelliği ile, ciltte oluşan iltihaplanmaların giderilmesinde etkili olur.

418