Abdülkerim Çevik cinayetinin detayları ortaya çıktı!

Bitlis’te ‘şeyh’ olarak bilinen Abdülkerim Çevik’i öldüren Yakup Şeflekçi, ifadesinde cinayetin nedenini de anlattı. “Bir kişiyle alacak-verecek sorunu yaşıyordum. Çevik’ten arabulucu olmasını istedik. Çevik kararını verdi, haksız buldum öldürdüm” dedi.

Abdülkerim Çevik cinayetinin detayları ortaya çıktı! - Sayfa 1

Hürriyet'te yer alan habere göre Bitlis’in tanınan isimlerinden ve yörede ‘Medrese Hocası’ veya ‘Şeyh’ olarak bilinen Abdülkerim Çevik, önceki gün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Çevik’e silahlı saldırıyı düzenlediği gerekçesiyle gözaltına alınan Yakup Şeflekçi (37) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şeflekçi ifadesinde olayın nasıl meydana geldiğini ve gerekçesini anlattı.

Abdülkerim Çevik cinayetinin detayları ortaya çıktı! - Sayfa 2

HAKSIZ TALEPTİ, ŞÜPHELENDİM

Petrol istasyonu işleten Şeflekçi’nin iddiasına göre Çevik, kendisinin alacak-verecek sorunu yaşadığı bir kişiyle arasında aracılık yapıyordu. İkili arasındaki sorunu inceleyen Çevik, Şeflekçi’nin karşı tarafa 150 bin lira ödemesi gerektiği yönünde karar verdi. Ancak bu karar Şeflekçi’yi tatmin etmedi. İfadesinde Çevik’in bu paranın kendisine getirilmesini istediğini iddia eden Şeflekçi, “Bu haksız bir talepti, şüphelendim”  dedi.

Abdülkerim Çevik cinayetinin detayları ortaya çıktı! - Sayfa 3

POLİSTE KAYDI VAR

Güvenlik birimlerine göre Şeflekçi, akli dengesinin yerinde olmadığı izlenimi yaratmak istiyor. Kayıtlara göre Şeflekçi geçmişte uyuşturu madde kullanmak ve bulundurmaktan dolayı işlem görmüş. Çevik ile bu kötü alışkanlıklarını terk etmesi için telkin ve terapi mahiyetinde de görüşmeleri olmuş.

Abdülkerim Çevik cinayetinin detayları ortaya çıktı! - Sayfa 4

TABANCAYI ALIP GELDİ

Yakup Şeflekçi, önceden de tanığıdı ve zaman zaman görüştüğü Abdulkerim Çevik ile görüşmek için medreseye gitti. Medresede bir süre sohbet ettiler. Şeflekçi sohbete ara verdi, dışarı çıkıp tabancasını alıp tekrar geldi. Bulunduğu yerde tek başına olan Çevik, Şeflekçi’nin tabancasını görünce müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada kolundan vuruldu. Daha sonra da kafasının arkasından vurularak hayatını kaybetti.